lördag 5 juli 2014

VM i fotboll del VIII de två första kvartsfinalerna

Frankrike-Tyskland. Jag hade hoppats på sprakande fotboll, men så blev icke fallet.Den tyska ångvälten besegrade fransmännen. De sista var uddlösa framåt större delen av matchen och tyskarnas rutin från mästerskap tog ut sin rätt. Den tyska backlinjen var högt uppe och det är där Tyskland har sin svaghet. Minsta lilla brist i uppmärksamheten och tyskarna är illa ute. En sak förvånade mig dock: Franske anfallaren Benzema fick förvånansvärt fritt spelrum under den första halvleken. Han var betydligt osynligare i andra delen, vilket visade att tyskarna uppmärksammade faran. I mitt tycke var den tyske backen Hummels planens bäste spelare.
  Matchen var ingen större underhållning. Jag kunde inte låta bli att anlägga en viss matematisk synvinkel på spelarnas positioner. Fransmännen attackerade i trianglar. Kom de inte igenom, retirerade fransoserna i kvadrater. Tyskarna försvarade sig i pentagoner (femhörningar) och anföll i kvadrater! Sådant lägger man märke till när fascinationen inför en match avtar.
  Hur som haver, tyskarna gick rättvist vidare till semifinal.

Brasilien-Colombia. Vilken skillnad i match! Fullt ös på läktarna och spelare som satsade allt. Underhållning på hög nivå. Beträffande spelarnas positioner handlade det inte så mycket om geometri, snarare ellipser och solfjädersformationer.
  Colombias försvar höll inte måttet. Brasilien körde för fulla muggar direkt från början.Vid brassarnas första mål betedde sig Colombias backlinje som yra höns. I övrigt syntes det att colombianerna bågnade under trycket. Dock lyckades de räta på sina ryggar förhållandevis väl.
  Straffen Colombia fick i åttionde minuten kunde ha varit vändningen. Undertecknad trodde annars att Rodriguez skulle sumpa straffen på grund av trycket, men denne höll huvudet kallt. En blivande världsspelare. Det vart en spännade avslutning. Brasilien rättmätigt till semifinal.
  Domaren var ett eget kapitel. Denne höll defintivt inte måttet på den här nivån.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar