fredag 25 april 2014

Fotboll Champions League, ishockey NHL

Vilken skillnad på matcher! Mötet mellan Atletico och Chelsea var en taktisk triumf, men ett sömnpiller. Real Madrid och Bayern var ett nöje att åse. Fullt ös framåt. Båda lagen satsade faktiskt på att göra mål, må vara att vi bara fick se ett. Den senare matchen var värd entrepengarna för de som var på plats. Dessvärre kommer jag inte få se finalen i CL. Har ej det kanalpaket som krävs.
  Slutspelet i Stanley cup pinnar på. Jag försöker se så mycket som möjligt. Senaste trippeln begynte med Columbus-Pittsburgh. Trodde först att Penguins skulle plocka en storseger, men det brukar aldrig vara bra för ett lag att leda med 3-0 efter första perioden. Pitttsburgh bevisade tesen. De slappnade av. Columbus började däremot kämpa. Undertecknad började småhålla på dem i den här matchen. Columbus är ett sämre lag än Pittsburgh, men de spealde med hjärta. Vinsten i förlängningen var dem väl unnat.
  Match två utspelades mellan Chicago och St. Louis. Lagen är jämnstarka och tar ut varandra på rinken. Inte alltid så välspelat precis. Svårt att sia vilket lag som tar hem denna matchserie.
  Tredje matchen var mellan Detroit och Boston. Red Wings håller faktiskt stången bättre mot Bruins än vad jag hade anticiperat. Undertecknad har mer eller mindre utgått från att Boston omsider ska som slutsegrare av min cup. Gustavsson i Detroits mål och utespelaren Söderberg gjorde bra insatser i denna match.
  Beträffande sistnämnda match:Förvisso finns den fria rörligheten för idrottsspelare, men det känns aningen bakvänt när nordamerikanska kommentatorer hela tiden kastar ur sig svenska namn i en slutspelsmatch i en nordamerikansk hockeyliga..Visste man inte bättre, skulle man kunnat tro att det gällde en SHL-match i stället. Samtidigt kan undertecknad ej låta bli att le en aning när kommentatorerna kämpar med uttal för svenska efternamn. Inte det lättaste, men för det mesta lyckas de trots allt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar