måndag 29 september 2014

Hockeyallsvenskan och Premier league 26-28 september 2014.

Hockeyallsvenskan Asplöven-Björklöven 2-3.
Asplövens hetsporrar körde full framåt med fysiskt spel. Bristerna syntes dock. De hade väldigt svårt att komma in på mål och fick avlossa skott utifrån. Tappade markeringar utgjorde att Björklöven kunde göra sina mål.
  Björklöven hade backväxeln ilagd från start. Använde sig av boxspel. Backarna tvingade ut Asplövens lirare till sargerna. Målvakten Mattsson hade en lyckad afton. Matchbilden präglades av att Björklöven drog på sig onödiga utvisningar. Dessa möjliggjorde Haparandalagets mål. Umeålaget satte sina mål via Asplövens misstag, härav resultatet. Erfarenhete hos Umeålaget gav utslag.

Premier League  Manchester United-West Ham 2-1.
  Första och andra halvlek handlade en hel del om tjongande på mittplan, där West Ham föreföll ha ett litet övertag.
  Första halvlek: Rooney var med överallt på plan i början. Satte ett tjusigt mål. van Persie var högklassig. Vi får vänta på Falcaos första mål i England. Denne har siktet inställt än. Trots mina farhågor gjorde Rafael en skaplig insats.
  Andra halvlek: Rooney fick en mental kortslutning. Satte en hoppspark i närheten av skrevet på en West Ham-spelare. Naturligtvis rött kort. Borde rendera i flera matchers avstängning.
  Resten av halvleken handlade om att United försökte försvara sina tre poäng. Lyckades. Backen McNair var en klippa i slutet. Sista halvtimmen var nervig. West Ham borde ha kvitterat.
  Mitt Man United-hjärta gladdes över vinsten.
   Arsenal-Tottenham 1-1.
  Arsenal körde press högt upp. Snyggt ihopsnickrade anfall, så ock Tottenham i början av andra halvlek. De var dock för heta. Markeringsmiss bäddade för Tottenhams ledningsmål. Arsenals kvittering var skrattframkallande. Wilshere sparkade högt i luften och missade ett perfekt inlägg. Alla andra spelare vart totalt ställda utom målgöraren, som busenkelt satte kvitteringen. Arsenal hade annars svårt att komma igenom på mitten.
  Arsenals Özil har spottat upp sig på anfallsfronten och har bra stöd i kollegan Welbeck.
  I Tottenham var dansken Eriksen stabil i första. Hoppas att han är sjuk de gånger danskarna ska möta Sverige i landskamp. Backarna Kaboul och Verthongen fungerade bra som backlås. Den förstnämnde backen var också den som såg till att Tottenham fick en pinne. Denne kämpade som en modern Sven Dufva i försvaret. Det åsido, Arsenal borde vunnit.

Hull-Manchester City 2-4.
  Mycket underhållande match, trots att jag är Manchester United-supporter. Hull försökte trilla boll, men de räckte inte till. Skillnad på spelarmaterial visavi Manchester City. Hulls försvar glömde markeringarna, varvid Manchesters spelare då och då hade lekstuga i Hulls straffområde.
  Manchesters Agüero var het på gröten under matchen, men hela laget slappnade av efter att ha tagit ledningen med 0-2. För lätt uppgift för dem. Då gjorde sig Manchesters back Mangala synlig. Tyvärr på ett negativt sätt för Man City. Först gjorde han självmål via nick i en ohotad situation, därefter orsakade han en straff för Hull och ådrog sig ett gult kort samtidigt. Denne bör inte få lön för den här matchen.
  Hulls spelare fick champagne i benen och förmådde att flytta upp spelet ett tag, men Man Citys tyngd fick övertaget. Manchester trummade på. Självfallet satte den inbytte Lampard det avgörande 4-2.
  Southampton-Queens Park Rangers 2-1.
  Det  syntes lång väg att QPR:s backlinje inte håller måttet trots att de gått tillbaka till en ren sådan.
Enkom Southamptons usla spel gjorde att QPR kunde hålla jämna steg med hemmalaget.
  QPR:s back satte en läcker balja. Plockade ner en passning vid straffområdet och krutade bollen rakt i mål. Min glädje höll inte länge. Sekunderna efter satte Southamptons italienske anfallare ett liknande mål fast snyggare. Nertagning och bicycleta.
  Mitt QPR-hjärta sörjde.
  Liverpool-Everton 1-1.
  Matchen höll skaplig intensitet. Liverpool hade mest press. Evertons omställningar var för långsamma. Ledningen var logisk. På övertiden slappnade Pool av. Evertons Jagielka kvitterade med läckert skott. Onödigt poängtapp av Pool.
  Liverpools Gerrard gjorde ett frisparksmål, men i övrigt inget utmärkande. Förvisso stod Pools italienare Balotelli upp i några närkamper, men likväl bevisade han vad undertecknad alltid ansett om lirare från stövellandet: Italenska fotbollsspelare är inte bara fotbollsspelare, italienska fotbollsspelare är också döende primadonnor! Liverpools köp av Balotelli är som sagt obegripligt.
  I Everton svarade deras målis Howard för en hyfsad insats i den första halvleken. Forwarden Lukaku försökte framåt, men var för ensam och fick för hopplösa bollar.