torsdag 25 september 2014

Sport: Hockeyallsvenskan, Premier League, National Football League vecka 38/39.

Hockeyallsvenskan AIK-Timrå 2-3.
AIK har stora problem med att få spelet att fungera, vilket syntes i den här matchen mot medelpadingarna. Gnaget kör med hafshockey, rent ut sagt. Det fungerar inte mot bättre motstånd i hockeyallsvenskan.
  Rent taktiskt sett körde råttorna med en fyrbackslinje, varvid en spelare släpade. Timrå forecheckade högt och korvade i hop sig i mitten i en box nästan hela matchen. Det gjorde det enkelt för medelpadingarna att freda sitt mål, även om de själva inte var så lyckade framåt.

 Rögle-AIK 3-4.
Viktig match för båda lagen i nedre delen av tabellen. Gnaget var mest peppade den här gången. I första perioden verkade inte skåningarna ha insett att domaren blåst i gång spelet.
  För råttorna handlade det om att tjonga ner pucken i anfallszon och jaga efter. Enkelt spel. Rögle satsade på att spela sig igenom. Så småningom fungerade AIK:s taktik bäst.
  Ur matematisk synvinkel körde Gnaget med en kvadratformation med en släpande spelare. Rögle använde sig av triangelformering med två spelare släpande. Detta skapade stora ytor för råttorna, vilket de dock inte utnyttjade efter bästa förmåga. Power play-spelet från båda sidor var katastrofalt.
  Rögles målvakt Ridderwall var stabil och räddade Rögle under många tillfällen.
  Snyggaste målet stod Rögle för vid ledningsmålet 2-1. En chipp vid blå linjen och skott.
  AIK:s seger på övertid var emellertid rättvis. De visade mer glöd än skåningarna. Förr eller senare borde tvenne lagen klättra i tabellen. Kapacitet finns.

Premier League Manchester City-Chelsea 1-1.
City hade ett aggressivt anfallspel. Chelsea snålspelade.  Bägge försvaren lämnade inte många ytor.
  I City var Kompany en stabil back, så ock Milner. I Chelsea var anfallaren Costa mest noterbar.
Sistnämnde lirare var inblandad i ett smågruff med Chelseas Zabaleta. Costa skulle ha haft ett gult kort men klarade sig. Det gjorde inte Zabaleta, som fick rött kort. Domslutet var i mina ögon en aning tveksamt.
 Tysken  Schürrle byttes in i Chelsea och satte en balja. Denne borde ha varit på plan långt tidigare.
I slutet av andra halvlek bytte City in före detta Chelseaikonen Lampard. För undertecknad var det aningen bisarrt att se Lampard i Citys dress och spela mot det lag han varit så trogen tidigare. Naturligtvis gjorde Lampard kvitteringsmålet. Respektfullt firade han inte målet. Än finns heder bland alla penninghungriga spelare. Ånyo ett rättvist slutresultat.

NFL Carolina-Pittsburgh 19-37.
Såsom varande kattälskare höll jag på Carolinas pantrar i den här matchen. Det hade jag inget för.
Carolina svarade för en mängd dåliga passningar och urusla mottagningar. Pittsburghs kvartsback svarade å andra sidan för suveräna passningar. Carolina blev utspelade.
  Mest imponerande var Pittsburghs nummer 26 som löpte över 80 yards i tredje kvarten.

NFL New York Jets-Chicago 19-27.
Jets är mitt favoritlag i NFL. Undertecknad hade stora förhoppningar, trots debaclet mot Green Bay Packers senast. Liksom i ovannämnda match hade jag inget för det här heller.
  Inledningen var symptomatisk. Jets slarvade tämligen omedelbart. De gav bort en touch down till Chicago redan i början. Jets bytte taktik i andra kvarten och lyckades återhämta sig poängmässigt. Mitt hopp stegrades. Tyvärr satte Chicago fart i tredje kvarten. Till skillnad från Jets mäktade björnarna med att göra vändningar (turn overs). Chicagos seger var aldrig hotad.
  Min sorg var stor. Jets, med det spelarmaterial de har, kan bättre.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar