onsdag 18 juni 2014

VM fotboll del II

Fortsätter mitt tyckande om VM i Brasilien. Colombia-Grekland. Höll på Colombia. Bägge lagen var ungefär lika dåliga. Förvisso vann colombianerna med utklassningssiffror, men sanningen är att grekerna klantade sig mer än de förstnämnda. Härav vinsten.
  Schweiz-Ecuador. Hejade stenhårt på alplandet. Tyvärr var kvalitén på matchen undermålig större delen. Om undertecknad inte vetat bättre, kunde man trott att det var en tillknäppt italiensk Liga A-match. Seg och utan underhållningsvärde. Lyckligtvis piggnade schweizarna till i slutskedet, varvid tittandet inte var helt bortkastat. Hoppas bara att prestationskrampen försvunnit nu för alpländarna i och med vinsten.
  Frankrike-Honduras. Sistnämnda lag är sparven i tranedansen. Ungefär som Tahiti i Confederations cup.
Klasskillnaden var stor mellan landslagen. Grodorna kanske inte är en guldkandidat detta VM, men det märkts att de har lagt grunden till ett storlag.
  Tyskland-Portugal. Inför matchen hoppades undertecknad att bratwurstarna skulle pulverisera portugiserna. Så blev fallet, men vinsten lämnade en fadd eftersmak. Brasilien fick hjälp att vinna mot Kroatien. Så fick även tyskarna i den här kampen. Måljublet fastnade i halsen, speciellt i samband med Portugals utvisning. I sig var det inte fel med rött kort, men Müller filmade faktisk vid incidentens start. Jag förstår portugisens ilska, men det ursäktar inte den lätta skallningen mot tysken efteråt. Holland-Spanien var en fair fight. Inte det här.
  USA-Ghana. Hejade benhårt på jänkarna. Ren röta att de fick ett snabbt första mål, annars vete det sjutton hur det hade slutat. Tysken Klinsmann är ett kap som tränare för det amerikanska landslaget. Vi kan prata diamantformation på mittfältet, men undertecknad har en känsla av att Klinsmann pluggat in de antika romerska legionärernas stridsformation. USA:s formering hade gjort Caesar stolt! Jänkarna kroknade dock betänkligt på slutet. Det visar vilket vansinne det var att utse Qatar som värdland för VM. "Fifa takes bribes from everyone..."
  Belgien-Algeriet. De förstnämnda var mina favoriter. Undertecknad ser med spänning fram mot hur de ska klara sig i detta mästerskap. Dessvärre led de av samma prestationsångest som schweizarna i början. När väl belgarnas franska nerver släppt, syntes styrkan i laget. Jag hade hoppats på att pommes fritesens hemland skulle mosa algerierna, men jag nöjer med vinsten.
  Brasilien-Mexiko. Viva Zapata! Jag hejade på sombrerohattarna. USA satsade tidigare på romersk taktik. Mexarnas tränare hade å sin sida pluggat in uppställningen hos de antika grekiska härarnas stridsfalanger. Falang kommer från det grekiska ordet phalanx. Betyder slagordning, skara. Imponerades av mexikanarnas disciplin. Tätt i mitten av stridstyrkan, varvid brassarna kutade meningslöst omkring på kanterna. Bra kämpat. Synd bara att det blev mållöst, men matchens taktik gjorde resultatet.
  Somnade olyckligtvis när Ryssland.Sydkorea började. Ville främst se de ryska supportrarna. Folk må anklaga mig för att vara en svennequisling, men en sak är säker: Nordösteuropeiska kvinnor är kvinnor med stort K!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar