måndag 23 juni 2014

VM i fotboll del IV

Colombia-Elfenbenskusten. Imponerades av colombianerna. De håller en högre spelkvalité än vad undertecknad trodde. De kan gå långt. Höll på dem av två orsaker. Colombia hade sjuckrare kvinns i supporterskaran. Dessutom avskyr jag spelare som Didier Drogba. Inte nog med att han filmar värre än Robben, han försöker inte ens dölja filmandet.

  Uruguay-England. Vad kan man säga? Suarez gjorde att engelsmännen blev utspelade.

  Ryssland-Sydkorea. Tvenne timmar av mitt liv som jag inte får tillbaka. Inte ens bilder på ryska fruntimmer fick jag se.

  Italien-Costa Rica. Costa Ricanerna blev berövade en straff. Det spelade i och för sig ingen roll för resultatet. Deras vinster har gjort att vi svenskar åtminstone kan skämmas lite mindre för vår förlust en gång i tiden. Än mer förvånande: Mellan- och Nordamerika har än så länge faktiskt lyckats bättre än Europa i detta VM!

 Schweiz-Frankrike. Hejade på alpländarna men föll till föga och applåderade fransoserna. Världsklass. Arméknivarna förvandlades till veritabla schweizerostar. Frankernas rike har en landslagsstomme som kommer att ta medaljer i mästerskap på nytt.
  Dock borde en viss fransman egentligen fått en utvisning. Hockeyspelare är ansvariga för sina klubbor. Fotbollsspelare för sina fötter. Dojjor i nyllet är ingen vacker sak.

  Ecuador-Honduras. Matchen höll högre nivå än förväntat.

  Tyskland-Ghana. Höll givetvis på bratwurstarna. Aningen snopet att ghananerna lyckades hålla tyskarna stången. Jag försökte med några lama "wachen auf, Deutschland" till ingen nytta. (Vakna upp,Tyskland). Det tyska maskineriet gick i otakt.

  Belgien-Ryssland. Vodkalandets tränare Capello hade analyserat belgarna ända in i sömmarna. Dessutom verkade han ha inspirerats av Bob Houghtons taktikfilosofi. Vodkaländarna spelade för att förstöra. Monoton match med andra ord. Efter en halvtimme begynte jag att dammsuga, svabba golvet och byta sängkläder. Såg bara den sista kvarten, då det äntligen blev lite fart. De ryska kjoltygen må vara bland de vackraste i världen, men det ryska landslaget åtnjuter inga jubelrop från undertecknad.

  Sydkorea-Algeriet. Helt annan match. Stödde Sydkorea men tappade sugen. Algerierna var för bra mot detta landslag. God underhållning dock.

  USA-Portugal. GO USA! Antog innan match att portugiserna skulle köra över jänkarna, men inget kan ta i från amrisarna deras kämpaglöd. Sedan har de som sagt Klinsmann som tränare. Lyckokast från det amerikanska förbundet att de anlitade honom. Jag hoppas surkålen låter jänkarna få en poäng i gruppspelets sista match.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar