tisdag 7 oktober 2014

Basket VM damer medaljmatcher, Hockeyallasvenskan två matcher vecka 40

Basket bronsmatch Turkiet-Australien 44-74.
Höll givetvis på australienskorna. Mitt mejlkonto finns på ett australiskt universitet och Australien är ett av de länder jag skulle kunna tänka mig att flytta till.

Australien visade direkt från start var skåpet skulle stå. Tolv poängs ledning direkt under de första minuterna. Redan där var turkiskorna slagna. De sistnämnda var tämligen misslyckade matchen igenom. Skyttet fungerade inte. Returtagningen under korgarna var miserabel. De spottade förvisso upp sig lite grand i slutet av bronsmötet, men trots importamerikanskan Sanders var de utklassade.
  I Australien var Taylor suverän. Har både spelsinne och utseende. Tolo är en klippa i försvarsspelet.
Mitchell är en lattjo liten ärta, som trots brist på längd gör en insats i speluppläggen.

Basket guldmatch Spanien-USA 64-77.
USA är överlägsna i dambasketen. Det visade de redan i semifinalmatchen mot Australien. De sistnämnda stretade emot bra i den uppgörelsen, men saknar det sista steget upp till amerikanskornas nivå. (Den semin var för övrigt den moraliska finalen.)
  Spanien vart frånsprungna direkt. Trepoängsskyttet från amerikanskorna satt från början och siffrorna rann i väg. Bäst i USA var Moore, en säker skytt. Whalen fungerade galant som spelfördelare. Min favoritamerikanska är annars Sue Bird, men i just denna match kom hon inte till sin rätt.
  Spanjorskorna brast framför allt i spelet under korgen. Cruz, bästa spanjorskan, försökte understundom men hon var alltför ensam. Lyttle och Nichols i Spanien glänste till lite då och då, men detta var inte deras afton.
  USA lät spanjorskorna hyfsa till resultatet i slutet. Det kunde de kosta på sig.

Hockeyallsvenskan AIK-Karlskoga 5-3.  (2-10-2014)
  Enkel sammanfattning. Karlskoga spelade fysiskt. Tyvärr ofta över gränsen. Drog på sig många onödiga utvisningar. Deras största brist. Gnaget har transatlantkedjan. Deras tillgång.
  Karlskogas utvisningar avgjorde till solnaiternas vinst.

Hockeyallsvenskan Mora-Vita Hästen 0-1. (4-10-2014)
  Två lag med liknande speltaktik. Tråka ut motståndarna och göra mål på kontringar.
  Vita Hästen är ishockey á la Bob Houghton under dennes tid som tränare i Malmö FF. Fyra man i en box, en släpande. Snabbt in på mål när tillfälle ges.
  Mora ägnade sig åt spel vid sargerna, i den här matchen så illa tvungna.
  Ett enda mål säger allt om hur "rolig" denna uppgörelse var för åskådare som vill ha action.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar