måndag 22 september 2014

Fotboll: Premier League och Championship vecka 38.

Championship : Watford-Bournemouth 1-1.
   Watford vaknade sent. Det märktes att de ej höll någon högre klass. Det oavgjorda resultatet ska Watford vara nöjda med. Gillar annars Championshipfotboll mer än Premier League. Raka rör och tjongande i leran. Framför allt färre filmningar.

Premier League. Aston Villa-Arsenal 0-3.
  Trög start. Arsenals Özil har tydligen svårt att acklimatisera sig i England. Saknaden efter Bundesliga var stor hos denne spelare. Dock vaknade han omsider. Än har han emellertid långt kvar till de kvalitéer han kan prestera.
  Märklig match. Aston Villa höll spelet bra uppe, men under tre minuter rasade de i hop som ett korthus. På något sätt gick luften ur dem. Framgångsvinden de tidigare haft var som bortblåst.
  Arsenal spelade bara av andra halvlek.

Premier League. West Ham- Liverpool 3-1.
  West Ham satte två baljor direkt. Liverpools försvar är i mångt och mycket rena skämtet för ett lag på den här nivån. Det stora problemet är att Liverpools fyrbackslinje inte kommunicerar med varandra.
  Liverpools Gerrard var förhållandevis osynlig. Samma lags Balotelli var inblandad i en incident med West Hams målis Adrían. Denna gång var faktiskt Balotelli förhållandevis oskyldig. Adrían sparkade till Balotelli i samband med ett ingripande. Balotelli reagerade, vilket vilken spelare som helst hade gjort. I övrigt gjorde Balotelli en halvdan insats. Förstår ej att Pool köpte honom.

Queens Park Rangers-Stoke 2-2.
  Plockade fram min QPR-halsduk. Sagda lag är ett av mina halvpottslag. "Come on you R´s!"
Det sagt, QPR håller egentligen inte Premier League-klass än så länge, trots Rio Ferdinand.
  Stokes fyrbackslinje stängde i många stycken effektivt QPR:s anfallsförsök.
  Stoke har Peter Crouch, en av fotbollshistoriens märkligaste figurer på en plan. I denna match hade han verkligen huvudrollen. Han assisterade till Stokes första mål. Därefter pangade han in ett självmål på en boll han aldrig borde rört, varpå han senare gjorde mål framåt i stället. Måhända rör sig inte Crouch graciöst på en plan, men han är underhållande att se på med sina sjumilakliv!
 QPR lyckades kvittera, trots att mycket av deras spel fortfarande är påverkad av tiden i Championship.

Premier League. Leicester-Manchester United 5-3.
  Av med QPR-halsduken. På med Manchester Uniteds rödvitsvarta. Många var de grannar som stirrade förvånat när jag rökte utanför porten. Normalt har jag alltid en Bajenhalsduk.
  Tur i oturen att United inte är med i Champions League i år. Särskilt långt hade de inte kommit med detta spel. United försökte med en ny frisparksvariant. Inte lyckad, men de försökte i alla fall.
  United ledde efter första halvlek, mest beroende på att de höll en högre fart i spelet än Leicester.
Matchbilden präglades av att båda lagen tappade i markeringarna jämt och ständigt.
  I andra halvlek gjorde United en perfekt imitation av en fotbollsvärldens Titanic. Allt rasade.
Förvisso var Leicesters straff felaktig, men det spelade ingen roll. United säckade i hop.
  Uniteds back Rafael var som sagt oskyldig till straffen, men var totalt bortkommen i matchen. Leicester upptäckte att denne spelare var den svaga punkten i Uniteds försvar. Rafael hör nog snarare hemma i en sydeuropeisk eller sydamerikansk liga. Hur som haver, Uniteds 1-3 ledning förvandlades till en 5-3 förlust. Besviket plockade jag av mig halsduken. Blev ingen mer sport denna söndag.

Premier League. Newcastle-Hull 2-2.
  Eftersändning måndag morgon. Trots fyra mål två ineffektiva och mediokra lag som hör hemma på den undre halvan av tabellen. Newcastles supportrar höll upp plakat som krävde tränarens avgång. Ganska meningslöst. En tränare kan inte lyckas med mer än det spelarmaterial han har.
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar