fredag 12 september 2014

Hockeyallsvenskan: Timrå-Mora, AIK-SSK.

Timrå-Mora. Höll på masarna. Det syntes att det var första omgången. Ingen av dessa två lag lär kvalificera sig för SHL. Mittenplaceringar i tabellen är nog vad de tvenne lagen kommer att husera.
  Efter vad undertecknad såg saknar Timrås spelare muskelbyggnad. Gång på gång åkte det lagets spelare i isen efter tacklingar. Dylikt håller inte på en högre nivå.
  Mora är numera ett mer eller mindre nordamerikansk lagbygge. Helt bekväma var de inte i en svenska hockeyrink. Många felpass. Moras målvakt håller nog måttet i Hockeyallsvenskan. Jag hade mina funderingar. Killen är faktiskt värvad från Dundee, denne amerikans senaste klubb. Sådant imponerar inte direkt i ett CV.
  Någon större klass höll ej spelet.

AIK-Södertälje. Mycket kamp och många smågnabb, vilket det ska vara i ett länsderby.
Bägge lagen hamnar nog förmodligen i toppskiktet av serien. SHL-kvalitéer såg jag dock inte.
 Matchen präglades av försiktighet och ovana vid spel på hög nivå. Många gånger tappade spelare puck, vilket höll på att ställa till det för det egna laget understundom.
 Som underhållning betraktat dög spelet. Intensiteten var det inget fel på.

  Är tveksam om hopdragningen av mittzonen och hybridicing är så lyckat. I de två ovannämnda matcher var även domarna tveksamma till hur de skulle blåsa. Meningen är också att det ska bli mer mål i power play-spel. Så var det definitivt inte i går. Det kanske tar sig när spelarna och domarna vant sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar